Robert Downey Jr.’s Inflatable Eco-Friendly Malibu Bungalow ($13.4)

Written By

Sophia Chen

Updated on

Sophia Chen

Writer/ Reviewer

Nestled in the heart of Malibu, Robert Downey Jr.’s one-of-a-kind eco-friendly mansion stands as a testament to innovative design and sustainability.

Purchased for $13.4 million, this 7-acre estate, dubbed the Binishell, boasts a futuristic bubble shape, offering 6,500 square feet of living space, with 5 bedrooms and 4 bathrooms.

Crafted from a nylon balloon, rebar, and concrete, it’s a structure that’s as eye-catching as it is environmentally conscious.

The exterior showcases the home’s bubble design, harmoniously blending with the surrounding gardens, creating an oasis that feels both futuristic and grounded in nature.

Outdoor entertaining is a breeze on the expansive deck, where the home’s curvilinear form provides an intriguing backdrop for al fresco dining or starlit parties.

Glide through the welcoming arches of this Malibu retreat, where smooth lines and a soothing palette invite you into a world of calm and luxury.

Unwind by the sleek, curvaceous pool that mirrors the home’s unique silhouette, an ideal spot for soaking up the sun or enjoying the tranquil Malibu climate.

Step through the unique arched blue doorways and find yourself enveloped by the seamless blend of outdoor beauty and indoor luxury that defines this Malibu masterpiece.

Cozy up in the sun-drenched living room that boasts an eclectic mix of modern and bohemian styles, complete with a hanging rattan chair that adds a whimsical touch.

The spacious dining area, illuminated by natural light, features stylishly curved furniture that echoes the home’s architectural fluidity, perfect for hosting memorable gatherings.

Revel in the calmness of the serene office space where the eye-catching oval window frames the lush greenery, complementing the earthy tones and modern artwork.

Retreat to the serenity of the bedroom, where the rounded walls and large windows create a tranquil haven that promises restful slumbers and serene mornings.

Find a moment of peace in this contemplative space, where the striking lattice window casts an ever-changing play of light, adding an element of dynamic beauty to the room.

Wander down this airy hallway, where the promise of a secret garden view through the keyhole window beckons you forward with a sense of adventure and tranquility.

Marvel at the innovative design as you enter a room where natural light from the skylight dances off the sculptural walls, creating a space that’s both serene and striking.

For inquiries regarding copyright, credit, or removal, please contact us using our contact form.

Leave a Comment